DOROST - Nečekaná výhra na hřišti Žichlínka: Žichlínek - D.Třešňovec 2:5

09.05.2013 13:08

Sestava: Bohuněk – Mareš, Tobiška, Tovtík, Chládek Adam – Šperlich, Marek Michal, Marek Matyáš, Chládek Martin – Vávra, Kamenský (na střídání Hurych, Jirásek, Moravec a Martinec)

Poslední kolo základní hrací části jsme jeli na hřiště do Žichlínka, kde nás čekal spřátelený tým a my jsme čekali na jakém scóre se zastaví domácí brankostroj. V koutku duše jsme doufali, že bychom jim mohli aspoň trochu znepříjemnit cestu za vítězstvím.

Začátek první poločasu se nesl v poklidném tempu, kdy více ze hry měli domácí a z jednoho útoku se dostali před prázdnou bránu. Z „první“ vystřeli a hostující gólman Bohuněk krásným zákrokem zlikvidoval tvrdou střelu. Hra se vyrovnala a i my jsme se dostali do protiútoků, kdy nejprve šel sám na gólmana Michal Marek (na 2x nedal) a poté i Tovtík a ten taky neproměnil samostatný nájezd. Až ke konci poločasu se dostal Dominik Vávra za obránce a řítil se k vápnu domácích. Těsně před vápnem ho doběhl domácí obránce a v souboji o míč chtěl odkopnout míč, ale povedlo se mu to tak šikovně, že trefil vlastní bránu na vzdálenější tyč do šibenice, 0:1. Do konce poločasu zbývalo pár minut, když domácí zahrávali volný přímý kop z 30 metrů a domácí borec napálil míč k pravé tyči a tím nachytal hostujícího brankáře, 1:1.

V začátku druhé půle se hrál fotbal od vápna k vápnu a nevytvářely se větší šance. Až po jedné nenápadné akci z pravé strany, kdy po centru do vápna vstřelili hosté druhý gól, 1:2. To nakoplo domácí a tím si vytvořili převahu. Ale začali zapomínat na bránění a toho využil Šimon Šperlich a řítil se sám na gólmana a přesnou střelou zvýšil vedení pro hostující tým, 3:1. Domácí o několik minut vykřesali naději v obrat, kdy po závaru ve vápně vstřelili kontaktní branku na 2:3. Ale ten den stála štěstěna na straně hostů, ty totiž zahrávali pokutový kop nařízený po faulu na hostujícího hráče. K pokutovému kopu se postavil Matyáš Marek a s přehledem proměnil, 2:4. A to nebylo ze strany hostů vše. Ke konci zápasu se dostal po pravé straně do vápna Martin Chládek a krásnou křižnou střelou vstřelil gól na 2:5.

Za tento výkon musím opět pochválit celý tým. A budeme doufat, že stávající formu si udržíme i do příštích zápasů.

Tabulka a výsledky: http://nv.fotbal.cz/domaci-souteze/kao/pardubicky/svitavy/souteze.asp?soutez=533C1C

Diskusní téma: DOROST - Nečekaná výhra na hřišti Žichlínka: Žichlínek - D.Třešňovec 2:5

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek