MUŽI - Nepodařený vstup do sezóny: Helvíkovice - D.Třešňovec 1:0

16.08.2011 13:29

V prvním kole nové sezóny jsme jeli na hřiště nováčka soutěže z Helvíkovic, kde se nám v minulosti nijak extra nedařilo. V sestavě i na lavičce se v našem týmu objevilo několik nových i staronových tváří a tak se čekalo, jak to bude vypadat s celkovou souhrou týmu.
Začátek zápasu byl z naší strany pojat trochu vlažně a tak nás domácí celkem brzy potrestali po řadě nedůsledností první brankou zápasu - 0:1 (z našeho pohledu). To nás trochu probudilo, začali jsme se více tlačit na soupeřovu polovinu a i šancí začalo přibývat. Bohužel žádná však nenašla tu správnou cestu do sítě, protože řada střel končila těsně kolem branky, na brankové konstrukci či zásahem domácího gólmana. I domácí občas vystrčili růžky, ale poločasové skóre zůstalo stále s jejich jednobrankovým náskokem.
Druhý poločas již nebyl takovým festivalem šancí jako v prvním dějství. Hra se více vyrovnala a do bezprostředního ohrožení obou branek docházelo zejména při střelách z větší vzdálenosti. Za zmínku tak stojí pouze nešťastné zranění domácího útočníka a také červená karta pár minut před koncem pro Davida Mačáta za jeho "diskuzi" s rozhodčím. Vzhledem k průběhu zápasu je tak konečný výsledek 0:1 pro nás určitě ztrátou.
Sestava: Nový - Mačát J., Pánik, Švarc (Kopecký R.), Jirásek - Ambrož, Holeček, Macháček (Pekař), Seidlman (Mačát D.) - Kost (Šilar K.), Moravec
Fakta – branky: Šrajbr. Rozhodčí: Pecza. ŽK: 1:2. ČK: 0:1 (Mačát). Diváci: 50.

Boříkovice – Kerhartice 1:2 (0:1)
V první půli byli lepší hosté a dostali se do vedení, když se krásnou střelou z dálky trefil Eliáš, domácí pak postupně přidávali, ale trefili pouze tyč.
Ve druhé půli byli domácí aktivnější a hrálo se více na polovině hostů. Ti hrozili z rychlých brejků, které ale pochytal domácí brankář. Skóre se měnilo po rozehraném rohovém kopu, když se hosté odhodlali ke střele. Ta byla domácím hráčem nešťastně tečována a zapadla do branky - 0:2. V 75. minutě se domácí také dočkali a po centru ze strany se hlavou prosadil Pražák - 1:2. Až do konce utkání se hrálo před brankou hostů, ti ale svoje vítězství s vypětím všech sil uhájili. Dvě minuty před koncem vytáhl skvělý zákrok hostující brankář, když chytil hlavičku domácího Krejčího ze 4 metrů. Fakta – branky: Pražák – Eliáš, vlastní. Rozhodčí: Lukes. ŽK: 2:5. Diváci: 50.

Rudoltice – Dolní Čermná 0:4 (0:2)
Výsledek zápasu neodpovídá dění na hřišti. Z počátku bylo utkání vyrovnané. Hosté ale využili šance, které se jim naskytly. Fakta – branky: L. Marek 2, Janků. Novák. Rozhodčí: Hejl. ŽK: 4:1. Diváci: 50.

Albrechtice – Králíky/ Č. Voda C 3:2 (1:2)
Fakta – branky: Sokolík, Tilman, M. Marek. Rozhodčí: Bezdíček. ŽK: 2:4. ČK: 0:1. Diváci: 150.

Dlouhoňovice – Klášterec nad Orlicí 3:0 (3:0)
Po dobrém výkonu zasloužené vítězství domácích. První trefu zaznamenal Třináctý, když se ocitl sám ve skrumáži před gólmanem. Podruhé skóroval ve 21. minutě Václavek střelou k tyči. Třetí branku si dal sám hlavou Janeček po centru Musila. Ve druhé půli už se skóre nezměnilo. Fakta – branky: Václavek, Třináctý, vlastní. Rozhodčí: Šejna. ŽK: 3:1. Diváci: 120.

Luková – Rybník 2:4 (0:3)
Hosté z minima šancí vytěžili maximum a po zásluze vyhráli. Fakta – branky: Štrokov, Pobořil (z pen) – Tareš 2, Hůlka, Markl. Rozhodčí: Seidl. ŽK: 2:2. Diváci: 100.

 

Diskusní téma: MUŽI - Nepodařený vstup do sezóny: Helvíkovice - D.Třešňovec 1:0

Postřehy

Filip 18.08.2011
Pěknej sloh a zajímavý postřehy Radime, mohl by jsi občas napsat nějakej zápasovej report, aby to bylo aspoň trochu zajímavější počtení :) Jinak s Tebou víceméně souhlasím a přidal bych tam klidně i Tvoje jméno, protože jsi se po tak dlouhé pauze dostal celkem rychle zpět do "role" :) Letos je soupiska opravdu nabitá, tak by to snad mělo být vidět i na hřišti - k tomu je však také potřeba zlepšit tréninkovou morálku...

Re: Postřehy

Radim 18.08.2011
s reportem ze zápasu, kde se budu aktivně účastnit, nebude problém.
s vylepšením tréninkové morálky hodlám pohnout i já sám za sebe, konkrétně tento pátek a od září-října snad každých 14 dní. přeci jen sám cítím že mi ještě dost chybí do optimálního výkonu, a taky chci otestovat nový rukavice :-)

Zápas

Lyžař 17.08.2011
Hoj kluci..
škoda prohry..nebyl jsem tam a tak toho lituju..ale nacelý podzim jsem mimo, i když zlomenou ruku rozcvičuju a už ji dostanu i do krajních poloh..
a ohledně sestavy..Mates zpět v sestavě? Pro mě veliké překvapení, páč jsem ho neviděl ani nepamatuju. A k příspěvku Radima..Tika jsem viděl několikrát hrát v obraně a tam si ukopal svoje a jeho výkony se mi i tam hodně líbili. Jinak samozřejmě - buď útok nebo obrana..záloha ne..a..Hajnej..slyšel jsem, jak to bylo, ale..příště míň keců..vždyť víš, jak to tady "ve trojce" chodí..oslabil jsi tím tým a to je škoda..

dojmy

Radim 17.08.2011
nazdar. snažme se najít i pozitiva, já bych jmenoval určitě velmi dobrý výkon Matese Pánika, po takové době naskočit do zápasu a s přehledem si to odehrát, to není vůbec samozřejmost. Dál bude určitě velikou posilou Peky, David ukázal že umí dát dlouhý pasy -přenášet hru, nebezpečně střílel, a vůbec, bude další osobnost v záloze společně s Holcem.

nad čím bych se pozastavil, je stavění Tika na zálohu, Tik je bytostně útočník a trápí se tam. a pak celkově, celý tým je málo v pohybu, my jsme ve hře spíš přímočaří a ne tolik techničtí, vyhovuje nám rychlejší tempo a přímočaré přihrávky směrem dopředu. všimněte si pravidelných problémů, co máme na hřištích menších rozměrů-tam náš tradiční způsob hry neplatí, jako doma na velkém place.

celkově me ale mrzí nejvíc, že lavička byla nabitá, a některý kluci v základu se na hřišti jakoby ani nesnažili. no snad se t zlepší, držím vám palce teď v neděli, já budu moci nejdřív na albrechtice.

Přidat nový příspěvek