MUŽI - Předčasné pálení čarodějnic: D.Třešňovec - Libchavy B 4:2

23.04.2013 15:05

Sestava: R. Šilar - M. Kopecký, L. Celý, P. Kerhát, A. Jirásek - F. Ambrož, D. Pekař, T. Holeček, M. Jedlinský -  A. Dorazil, T. Rouha
Góly:  2x A. Dorazil, T. Holeček, D. Pekař
Střídání: M. Jedlinský - T. Dorazil, M. Kopecký - J. Švarc, O. Kost -  A. Dorazil, F. Ambrož - M. Pánik, T. Holeček - P. Černý
Rozhodčí: p. Vejda

Report ze zápasu (autor: Peky)
Začátek nového týdne, nám přinesl dvě příjemné zprávy. První, pohled na modrou oblohu a první náznaky po dlouhé zimě konečně jarního počasí. A druhou, pohled do novin na výsledky naší skupiny. Zjištění, že naši hlavní soupeři klopýtli, a tím nám dali šanci se na ně dotáhnout. Výhrou s Tatenicích jsme se dokonce posunuli na třetí místo, ale čekal nás těžký soupeř, a tak nešlo usnout na vavřínech. Náš další protivník byla rezerva Libchav, kde jsme na podzim prohráli 2:4.

Probudili jsme se do slunné neděle a snad i největší skeptik nepředvídal to, co nás a hlavně naše fanoušky bude dnešní odpoledne čekat. Mám dojem, že věhlasná hospůdka "U Zlatky" se bude po neděli přejmenovávat. Protože po tom, co jsme v zápase spálili šancí a hlavně vrchní kotelník Dorin musel pálením svých gólových šancí vytvořit nad Třešňovcem takový žár, že ze Zlatky zbyde bezcenný, roztavený kus železa. Ale zpátky na začátek - nebudu nalhávat, že našim přáním i cílem by byl co nejrychlejší návrat zpět do třetí třídy - hojná účast na pátečním tréninku tomu jen nasvědčuje (bago 2 na 2). Už před zápasem jsme se bavili, že přijede pískat pan rozhodčí Vejda. Naštěstí mistrovství světa v hokeji ještě nezačalo, tak se snad historka s vlajkami na tváři a opojnou náladou nebude opakovat. Po dodatečném vyřízení registrací jsme si konečně mohli říct, že jsme světový tým. První zápas za nás mohl odehrát Patrik Kerhát. K mání trenérovi byli i uzdravený Filip Ambrož, z rekreace navrátivší se Milan Kopecký, a hrající asistent trenéra Petr Černý.

Hosté dorazili a snad i po vzoru Marka Matějovského v Ostravě si hned stěžovali na kvalitu terénu. Zápas začal ve vysokém tempu a po několika náznacích šancí na obou stranách se ujali hosté vedení krásnou střelou z trestného kopu 0:1. Naštěstí se náš tým po inkasované brance nepoložil. Zanedlouho po akci Míry Jedlinského a po jeho střetu s hostujícím gólmanem rozhodčí Vejda zapískal a ukázal na značku pokutového kopu. Ještěže pan soudce přes zamlžené, nebo spíš zamatlané brýle neviděl, jak hostující hráči, v čele s gólmanem, se na něj zběsile hrnou. Po uklidnění situace s přehledem z penalty vyrovnal Alešek přesnou střelou k tyči 1:1 - to nás ještě víc nakoplo. Po té přišla oslava fotbalu a velká chvíle Tomáše Holečka. Svítilo mi do očí sluníčko, takže přesně nevím vzdálenost odkud střílel, ale byla to snad střela z půlky hřiště. Napřáhl krásnou a přesnou střelou do levé šibenice a strhl tak vedení na naší stranu 2:1. Čím nás ještě tento zkušený matador překvapí? Do přestávky jsme přidali další gól a šlo se do kabin za pro nás příznivého stavu 3 : 1.

V druhé půli se na hřišti začali dít věci. Dalo by se napsat, že se v Třešňovci předčasně pálili čarodějnice. Naši fanoušci se nejdříve zlobili a kroutili hlavou nad naší nemohoucností. S přibývajícími zahozenými šancemi se už jen smáli a snad se i bavili. Jediný, kdo strnul strachy při našich dalších šancích, byl majitel blízkého statku Luboš Kovář, jemuž jsme ohrožovali každou naší střelou ať okna nebo krytinu jeho střechy. Rozmýšlím se, zda napsat, že to byl horor nebo komedie. Naštěstí jsme měli dostatečný náskok a po gólu Aleše Dorazila a zvýšení skóre na 4:1 nás zahozené šance až tak nemuseli mrzet. Všiml jsem si, že při příchodu na hřiště měl Petr Černý na hlavně pár krvavých ranek, jak si při sledování našich zahozených šancí rval na střídačce poslední vlasy z hlavy. Hosté dokonce ještě snížili na 4:2, ale to bylo co se týče gólů vše.

Musím pochválit celý tým (nepíšu celý, jako Lukáš Celý, ale celý, jako celý tým) za bojovnost a vůli udržet vítězství, a i přes pár výpadků ke konci jsme zápas dotáhli do vítězného konce. Nechci chválit jednotlivce, přišlo mi dnes, že jsme i přes pár slovních výměn názorů zahráli dobře jako tým. A i přes kvalitní výkon Libchavských hráčů jsme ukázali naši sílu a zvítězili. Prohrávali jsme, zahodili hodně vyložených šancí, zranili se klíčoví hráči, a přesto jsme to zvládli, považuju to za velmi cenné vítězství. Nebylo by fér jmenovat někoho, že zahodil mnoho vyložených šancí, že Dorine, protože nás paličů bylo víc. Těší mě, že i přes absenci našeho útočníka Milana Moravce náš tým neztratil střeleckou potenci, a za dva zápasy vstřelil osm branek, i když po dnešku by to číslo mohlo být větší. Rozhodčí Vejda? Zaslouží pochvalu, že v rámci svých možností zvládl zápas celkem dobře. Hostující hráči a hlavně jejich brankař mi budou určitě oponovat kvůli penaltě, ale kritizovat rozhodčího zrovna v tomto zápase mi nepřijde fér. Od nás hráčů taky nebylo férové hrát, když si zrovna zapisoval do notýsku střídání. Přišlo hodně diváků všech věkových kategorií, bylo hezké počasí, fotbal se nehrál špatný, tak snad to bylo i příjemně prožité nedělní odpoledne.

K dalšímu důležitému, mistrovskému utkání zajíždíme v neděli dopoledne do Verměřovic.

Kompletní výsledky (zdroj: Orlický deník):
Jehnědí – Tatenice B 2:1
Hrál se vyrovnaný zápas, kdy se hosté ujali vedení, ale hráčům Jehnědí se podařilo výsledek otočit po přestávce.
Fakta – branky: Bače, Jirgl – Smrkal. Rozhodčí: Kolář. ŽK: 0:2. ČK: 1:0. Diváci: 40. Poločas: 0:1.
Kerhartice B – Verměřovice B 1:2
Domácí byli v první půli lepším týmem, ale gól dali nakonec hosté. Po změně stran padla jedna branka na každé straně.
Fakta – branky: Pirkl – Šípek, Růžička. Rozhodčí. Zuzík. ŽK: 1:1. Diváci: 30. Poločas: 0:1.
D. Třešňovec – Libchavy B 4:2
Třešňovečtí měli celé utkání ve své režii. Neproměnili dalších deset vyložených šancí.
Fakta – branky: Dorazil 2, Pekař, Doleček – Ďuriš 2. Rozhodčí: Vejda. Diváci: 150. Poločas: 3:1.
Dlouhoňovice – Ústí n. O. C 1:3
Domácí na zkušeného soupeře nestačili.
Fakta – branky: Nastoupil – Zachař 2, Kvapil. Rozhodčí: Jačisko. ŽK: 1:1. Diváci: 80. Poločas: 1:3.
Albrechtice B – Němčice 0:3
Fakta – branky: Müller, Matoušek, Nešpor. Rozhodčí: Hovorka. ŽK: 1:1. Diváci: 50. Poločas: 0:2.

Tabulka po 11.kole:

Rk. Tým Záp + 0 - Skóre Body PK (Prav)
1. Ústí n. Orlicí C 11 9 2 0 42: 14 31 2 ( 14)
2. Dol.Třešňovec 11 7 0 4 38: 18 21   ( 6)
3. Verměřovice B 11 6 3 2 21: 14 21   ( 3)
4. Libchavy B 11 6 1 4 27: 30 20 1 ( 1)
5. Kerhartice B 11 5 1 5 32: 28 16   ( 1)
6. Dlouhoňovice 11 4 1 6 23: 24 14 1 ( -2)
7. Němčice 10 4 1 5 13: 20 14 1 ( -2)
8. Jehnědí 10 4 1 5 20: 28 13   ( -5)
9. Albrechtice B 11 2 1 8 17: 34 7   ( -8)
10. Tatenice B 11 1 1 9 14: 37 5 1 (-14)

 

Diskusní téma: MUŽI - Předčasné pálení čarodějnic: D.Třešňovec - Libchavy B 4:2

Tak a jedem dále..

Lyžař 23.04.2013
Tak hlavně že to dopadlo..když nám dali na 0:1, dost jsem se bál, i když jsem věděl, že jsme jasně lepší....Tak teď ještě Turecko a...už by se mělo dýchat lépe...

Přidat nový příspěvek