MUŽI - Povedený vstup do jarní části: D.Třešňovec - Rudoltice 3:0

13.04.2011 16:12

Do jarní části letošní sezóny vstoupili třešňovečtí dobře. Hned od prvních minut se dali do ofenzívy, jako by chtěli Rudolticím dokázat, že fotbal umí hrát lépe.

Začátek první půle sice bylo vidět, že se jedná o utkání teprve první a tedy že míč ještě na kopačkách zcela nedrží. Po několika akcích hlavně ze strany domácích jsme se už ve dvacáté minuty dočkali prvního jarního gólu. Ten padl po odpískané penaltě za faul na Karla Šilara ve velkém pokutovém území. Sám faulovaný si vzal balón a nekompromisně ho uklidil k levé tyči branky, kterou chránil hostující gólman – 1:0. Do konce první půle se již žádné koukatelné akce neudály, Rudoltice se dokonce prozatím ani nezmohli na delší tlak, během kterého by mohly srovnat skóre.

Stejný obrázek, kterého jsme byli svědky během prvního poločasu, se odehrával také na začátku půle druhé. Dokonce až překvapivě se domácí prodírali obranou Rudoltic a už v 50. minutě třešňovečtí zvýšili na 2:0. To když se po nádherné (doslova pro diváky zahrané) přihrávce od K. Šilara trefil O. Kost. Domácí neupouštěli z daného tempa ani nadále, díry v obraně zaceloval úspěšně stoper a v útoku dokonce přidali dvě střely do tyče. Když se ani do pětasedmdesáté minuty hosté nezmohli na delší ofenzívu, ujala se taktovky domácí jedenáctka vedená trenérem Ježkem. Po několika akcích a již zmíněných dvou střelách do tyče vykopl domácí brankář Sonták z ruky míč za polovinu hřiště, tam se ho zhostil „sprintér“ Milan Moravec a skrze celou druhou polovinu hřiště se nepodařilo žádnému protihráči mu vzít balón. Ten pak jemným přehozením dostal i přes brankáře hostí – 3:0. K závěru Rudoltice snad poprvé pořádně ohrozili domácí svatyni. To po centru z levé strany vystřelil útočník Rudoltic, reflex brankáře Sontáka však dokázal zneškodnit i tuto situaci.

Třešňoveckým tedy první jarní kolo dokonale vyšlo a již nyní se mohou těšit na příští kolo, kdy v dalším domácím utkání přivítají Mistrovice.
Fakta – branky: Šilar, Kost. Moravec. Rozhodčí: Prokop. Bez karet. Diváci: 100.
Sestava: Sonták - Přibyl, Tejkl, Švarc, Jirásek - Dorazil A., Macháček, Moravec, Mačát J. - Šilar K. (Ambrož), Kost (Motl)


Mistrovice – Lichkov 5:1 (3:0)

Po čtvrt hodině hry se domácí ujali vedení 1:0 z rychlého útoku L. Novotného. Ve 28. minutě zakončil hlavou J. Stejskal - 2:0. Po sedmi minutách navýšil na 3:0 T. Vaníček, když prošel sám obranou hostí. Na začátku druhého poločasu nastřelili oba celky tyč. V 68. minutě hosté snížili na 3:1, střelou zdálky. O 2.minuty později po střele A. Krejčího a chybě hostujícího brankáře, zakončil Matějka na 4:1. Tři minuty před koncem završil skóre L. Novotný přehozením brankáře na 5:1. Fakta - branky: L. Novotný 2, Matějka, Stejskal, T. Vaníček – M. Gerža. Rozhodčí: Hanzl. ŽK: 0:0. Diváci: 100.

Kunvald – Klášterec n. O. 2:3 (1:0)
Domácí šli do vedení už ve druhé minutě po krásném centru Matějky. Do konce poločasu si oba týmy vytvořily mnoho šancí, ale branka nepadla. Ve druhé půli byli lepší hosté, kteří nakonec zvítězili 3:2. Fakta – branky: Moudrý 2 – Šroler 2, Kalous. ŽK: 2:4.

Boříkovice – Králíky/ Č V C 2:0 (0:0)
Na kralické derby si našlo cestu 200 diváků, kteří vytvořili skvělou atmosféru. Zápas ovlivnil silný vítr, napomáhající celku, který ho měl v zádech. První šanci měli hosté, ale střelu z 20 metrů vyrazil domácí brankář na roh. Důležitý okamžik nastal, když hosté zahrávali ve 31. minutě pokutový kop, Chromek ale trefil pouze tyč. V závěru poločasu se po střetu s útočníkem zranil domácí brankář. Do druhé půle za něho musel nastoupit hráč Davídek. Ten ale ve druhé půli mnoho práce neměl a spíše sbíral dlouhé odkopy hostí. Domácí začali střídat a přebírat otěže utkání. Tomu přispělo i vyloučení Šoky po druhé žluté kartě. První branku přinesla perfektně rozehraná standardní situace. Střílený centr uklidil do sítě hlavou Švéda – 1:0. Druhý gól pro domácí přišel po proměněné penaltě za faul v pokutovém území, úspěšným exekutorem byl Kylar – 2:0. Pak mohli zápas hosté zdramatizovat, ale po rohovém kopu brankář reflexivně vyrazil míč, který nakonec skončil mimo hrací plochu. Závěr zápasu ještě přinesl dvě šance Kylara a jeden „volej“ Krejčího, ale skóre se již nezměnilo. Fakta - branky: Švéda, Kylar. Rozhodčí: Rot. ŽK: 2:6. ČK: 0:1 (Šoka). Diváci: 200.

Rybník – Kerhartice 1:1
Vyrovnané utkání, v jehož druhé půli byli domácí lepší. Fakta – branky: Markl – Donát (pen). ŽK: 1:2.Diváci: 50.

Žichlínek - Dlouhoňovice 1:2 (1:0)
Domácí si vytvořili poměrně dost slibných příležitostí ke skórování, využili ale jen jedinou, což v závěru utkání dokázaly Dlouhoňovice potrestat a odvezly si tři body. Fakta - branky: Smrkal - Víša, Václavek ČK: 0:1 (Musk). Diváci: 150.

Tabulka po 12.kole:

Diskusní téma: Povedený vstup do jarní části: D.Třešňovec - Rudoltice 3:0

Top 3

Machi 15.04.2011
Mejla
Aleš D.
Švája

Top 3

Svaja 14.04.2011
Machi

Mejla
Máča

TOP 3

Ales D. 13.04.2011
Sonty
Machi
Máča

TOP 3

Filda 13.04.2011
Nejpovedenější výkon podali Machi, Mejla a Davina.

Přidat nový příspěvek